Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 aprilie e, printre altele, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

La scoala fetelor mele, Colegiul de muzică, acest fapt nu a trecut nemarcat. Încă de săptămâna trecută, cea mică a mers vineri la şcoală îmbrăcată în albastru, în semn de solidaritate, albastru fiind culoarea aleasă drept simbol al copiilor afectaţi de această boală şi nu numai.

Astăzi am asistat la un concert de zile mari susţinut de către elevii şcolii, un concert care susţine campania „Rupem barierele impreuna pentru autism” iniţiată de Asociaţia Autism Transilvania.

Ce îmi place mie în mod deosebit e că la această şcoală copiii cu autism chiar sunt integraţi. Adică nu e doar o acţiune formală, în care copiii doar poartă un tricou albastru. E mult mai mult decât atât. Se depun eforturi ca aceşti copii să fie bine integraţi şi să aibă acces la aceeaşi educaţie ca toţi colegii lor. Una dintre fetiţele cunoscute ale şcolii este Mara Prună, ajunsă celebră după participarea la Românii au talent. Recent a compus o melodie interpretată de Andra, Lie To Me, care are peste  13.000.000 de vizionari, ceea ce nue putin lucru, zic eu! Iar Mara are doar 15 ani şi momentan studiază în Marea Britanie. Şi la Paula în clasă este un băieţel care suferă de autism şi este foarte bine integrat şi s-a adaptat foarte bine, iar colegii se comporta minunat cu el.Daca ar ajunge cineva străin în clasă, nu cred că îşi dă seama de diferenţe.

Adevărul e că numai bunul Dumnezeu cunoaşte efortul parinţilor, dar se poate. Eu văd că se poate, că lucrurile merg bine.

Sănătate tuturor!

Acest articol a fost publicat în copii, Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

  1. Marius spune:

    Si noi avem o familie de prieteni care au un baietel cu autism. E o incercare tare mare pentru intreaga familie.
    E foarte bine ca se promoveaza cazurile care reusesc. Uneori insa trebuie privite lucrurile si cu mult pragmatism: nu toti copiii reusesc sa se integreze, nici macar mininal. Evident, in cazul lor, orice progres, oricat de minuscul ar fi, conteaza. Doar ca societatea mai are mult de luptat si parintii au si eu de purtat crucea lor dificila prin lumea aceasta. Noi suntem pentru integrare, acolo unde ea este posbila, evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud