Ora de iarnă

Astăzi am câștigat, cel puțin teoretic, o oră în plus. De fapt, nici nu câștigăm, nici nu pierdem, dar asta e, asta e cutuma. Ce luăm pe pere, dăm pe mere. Ce ni se ia la ora de vară, se dă acum când se schimbă ora de iarnă.

Ne-am obișnuit deja ca în ultima duminică de octombrie să se schimbe ora la noi în țară. În alte state ale Europei trecerea va fi abia peste o săptămână, în prima duminică de noiembrie. Există de câțiva ani buni discuții referitoare la faptul că ar fi mai bine să rămână o singură oră, să nu se mai schimbe mereu, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie în această privință.

Ora de iarnă o numim noi, deși schimbarea ceasurilor are loc toamna. Fall back, întoarcerea de toamnă, am văzut că e numită de alții. Oricum i-am zice, e o procedură care ne poate da peste cap programul, dacă nu suntem atenți la ea, că nu chiar toate ceasurile se dau înapoi în mod automat. De aceea nu strică să fim astăzi un pic mai vigilenți.

Partea bună e că dimineața vine devreme, nu mai mergem la școală cu noaptea în cap. Partea mai puțin bună e că se întunecă foarte repede. De acum și până in decembrie, la solstițiu, noaptea va fi foarte lungă, întunericul va fi cel care va predomina.

Partea și mai bună e că astăzi veți auzi toată ziua o mulțime de bancuri de genul: „Atenţie la ceasuri! Numai cele care indică ora se dau înapoi. Cele de la apă, gaz şi curent electric nu!”

Partea foarte, foarte bună e că avem o oră în plus să admirăm astăzi natura, mai ales că e o toamnă nebun de frumoasă la Cluj și pretutindeni.

Ar putea fi o imagine cu natură, drum şi copac

Acest articol a fost publicat în anotimpuri și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud