Octombrie cel roz

Octombrie este, dincolo de toate culorile posibile și imposibile pe care i le-a pictat natura, luna roz. De data asta culoarea i-a ales-o omul. Sau femeia, după caz.

Dincolo de multe lucruri care se petrec în mijlocul toamnei, octombrie este luna conștientizării și luptei împotriva cancerului de sân. Celebra fundiță roz aduce în atenție tocmai acest tip de cancer,cancerul de sân. Iar dacă vreți să știți, dacă v-ați întrebat sau nu vreodată, fiecare tip de cancer are propria culoare.

Mesajul pe care toată lumea încearcă să-l transmită prin diferite manifestări, deloc puține chiar și în vremuri pandemice, este tocmai acesta: faceți prevenție! Prevenția și descoperirea timpurie salvează vieți! Vieți de femeie, poate tocmai a acelei femei fără de care nici nu puteți concepe viața.

Știu, chiar știu, că nu e chiar comod să mergi la medic și întotdeauna se găsesc motive de amânare, dar învingeți-vă temerile sau comoditatea și mergeți launcontrol de rutină. Chiar și atunci când corpul vă spune că sunteți sănătoasă tun. Iar dacă vă dă mici semnale, ascultați-l!

Un control nu e un capăt de lume. Nici măcar un diagnostic de cancer nu e un capăt de lume.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interior

Există viață și există zâmbet și după cancer.

Aici sunt eu. Poate nu credeți, dar lupt mereu nu doar cu cancerul, ci și cu timiditatea.

E o fotografie de acum doi ani. Am rămas cam la fel, nici mai slabă, nici mai grasă (pentru asta nu mi-aș pune chiar mâna-n foc), dar cu același zâmbet și același optimism în privire.

Luna aceasta, îndrăzniți să fiți roz!

Merită!

Acest articol a fost publicat în jurnal personal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Octombrie cel roz

 1. Andreea spune:

  Ești o luptătoare!!

 2. rodica spune:

  ESTI FOARTE FRUMOASA !
  multa multa sanatate ! doamne ajuta !

 3. Marina spune:

  Multă sănătate! O îmbrățișare virtuală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud