Mai- între adevăr, bujori și citate

La Crăciunul din 2017 am primit de la buna mea prietenă, Cătălina, o agendă foarte frumoasă pentru 2018, despre care am mai vorbit atunci la momentul respectiv.

Fotografie luată de pe pagina Rezervației naturale- Bujorul de stepă – Zau de Câmpie

Se pare că 2018 a fost caracterizat prin Libertate, un cuvânt pe care abia acum am învățat să îl prețuim la adevărata sa valoare. Acum când l-am pierdut, când am renunțat de bunăvoie unii la propria libertate, când tânjim să mirosim sau să adunăm de pe câmp un buchet de flori, când o simplă plimbare în parc e privită ca un act de rebeliune supremă, iar primirea unui buchet de liliac ca un act de contrabandă, abia acum înțelegem altfel și ne raportăm cu totul diferit la acest cuvânt. Nu pot să nu mă gândesc că unii au murit pentru libertate, alții au stat ani lungi și grei în închisoare, iar noi, cei ce am primit-o de-a gata, încă nu știm cum să o gestionăm și cum să ne raportăm la ea.

revenind la agenda mea și la citatele ei, ideea este că, deși am tot citit citatele de Paulo Coelho care sunt prezente pe tot parcursul lunilor anului, cred că contează foarte mult fiecare moment în care citești un asemenea citat. Vreau să spun că sufletul tău poate să rezoneze la același citat într-un mod cu totul diferit, în momente diferite ale vieții.

Spre exemplu, luna mai era caracterizată atunci, sper că și acum, de Adevăr.

Iată citatele din luna mai, citate parcă mai potrivite ca niciodată, sau pe care eu așa le percep în acest moment al vieții și înțelegerii mele.

Ce poate fi mai rău decât o viață cenușie, tristă, în care toate zilele sunt la fel?Adulter.

Când orgoliul strălucește prea tare, orice înțelepciune se întunecă . – Al cincilea munte

Ceea ce ne răneșteeste și ceea ce ne vindecă.Aleph.

Suferința din dragoste trece întotdeauna. Învingătorul este întotdeauna singur.

Florile ne învață că nimic nu e veșnic; nici frumusețea, nici ofilirea, pentru că vor da semințe noi. Spioana.

Gazela mănâncă ierburi și este sfâșiată de leu. Aici nu e vorba de cine este mai puternic, ci de cum ne arată Dumnezeu ciclul morții și al reînvierii. Iar în acest ciclu nu sunt învingători, și nici înfrânți: doar etape care se cer împlinite. – Manuscris găsit la Acra.

Ca să putem elibera energia puterii, trebuie ca slăbiciunea noastră să aibă șansa să se manifeste. – Vrăjitoarea din Portobello.

Cine știe să iubească iubește Adevărul, se bucură de Adevăr, nu se teme, fiindcă mai devreme sau mai târziu el izbăvește tot. Acela caută Adevărul cu mintea curată, smerită, fără prejudecăți sau intoleranță – și va sfârși mulțumit de ce va găsi.Adulter.

Uneori Dumnezeu poate fi aspru cu noi, dar nu ne dă mai mult decât putem duce. – Al cincilea munte. (Paulo Coelho)

Acest articol a fost publicat în anotimpuri, Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mai- între adevăr, bujori și citate

  1. Carolina spune:

    Esti minunata! Cand citesc ce scrii parca uit de tot raul ce ne inconjoara

  2. Zuzu spune:

    Ma bucur ca s-au mai asezat lucrurile in viata mea si am timp de lectura. Pe mine lectura ma fericeste. Multumim pentru titluri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud