Jurnal de carantină-1

Jurnal de carantină. Ziua 1.

Sunt convinsă că voi găsi un nume mult mai inspirat și mai potrivit acestui jurnal, dar deocamdată m-am gândit că ar fi bine să pornesc un jurnal al acestor zile (indiferent de numele lui), îndemnată fiind de Adeluța, cea care îmi citește blogul de pe vremea când scriam pe celălalt domeniu și eram mult mai tânără, de!

Nu e chiar ziua 1 a carantinei, că noi de miercuri suntem în carantină și astăzi e deja luni, deci avem aproape o săptămână de când stăm cuminți în izolare, dar e prima zi în care m-am hotărât să scriu o pagină de jurnal public. Nu de alta, dar și copiilor de la școală le-am sugerat să facă acealași lucru. Nu cred că mă vor iubi în viitorul apropiat, dar s-ar putea să își schimbe gândurile pe parcurs. Scrisul are puterea aceasta magică a lui, de a schimba gândurile omului. De aceea e considerat terapeutic și vindecător, de aceea e atât de potrivit într-o situație ca aceasta.

Noi până acum ne-am descurcat destul de bine cu gestionarea gândurilor și am făcut față foarte bine situației actuale. Eu, precum mă știți, am înfruntat atâtea rele, evident că nu mă sperie o gripă, deși sunt conștientă că nu e chiar o gripă ca oricare și că, în caz de molipsire a mai multor oameni deodată, le va fi foarte greu medicilor să ne facă față. Așa că ne protejăm singurei și avem grijă de noi cum putem.

Este posibil ca imaginea să conţină: masă şi interior

Astăzi Georgia a râs mult, s-a jucat cu tatăl ei, a făcut un curcubeu și un teren de fotbal cu nasturi. Atât de încântată de idee nu am văzut-o de mult, iar ea chiar pune în practică destul de des tot felul de idei care mai de care mai trăsnite și mai diverse. Chiar și-a dorit să facă terenul, a lucrat cot la cot cu tatăl ei și nu știa cum să ascundă de noi, fetele mari, jocul ei surpriză.

Paula nu a vut timp de astfel de activități. A fost și ea foarte creativă, pentru că a scris mult, dar ea a avut și prima lecție de violoncel pe whatsapp, plus alte preocupări de școlăriță în clasa a VIII-a.

Noi ceilalți, am așteptat comunicatul președintelui să vedem ce ne mai spune nou, am citit un milion de glume legate de virus pe net, am gătit și șmotruluit prin casă, am aflat că suspendarea cursurilor se prelungește până probabil după Paște, așa că am și început lucrul la o platformă de comunicare online cu elevii. Și apropo de glumele citite, măcar la umor, trebuie să recunoaștem, românii nu se lasă, atâtea glume și atâtea ghidușii rar vezi. La unele am râs cu lacrimi.

Cam atât despre această nouă zi a săptămânii. Vă pup!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Sănătate, că-i mai bună decât toate!

Acest articol a fost publicat în creatie, familie, jurnal personal, viata in cluj și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Jurnal de carantină-1

 1. Monica spune:

  Ce frumos curcubeu a desenat georgia. Va pup pe toti!

 2. Diana spune:

  Nu stiu cum de am „scapat” aceasta postare… As fi stiut ca titlul e ales ” in graba”. 🙂
  M-ar fi ingrijorat, oricum, titlul, dar cu mai multe zile inainte. 🙂
  Numai de bine si succes in ceea ce vrei sa realizezi!

 3. A spune:

  Abia astept sa ne mai scrii, ma simt onorata ca m-ai mentionat! 😀

  Adeluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud