Început de weekend super prelungit

Weekendul acesta foarte lung sau minivacanța, nici nu știu exact ce nume oficial are, a început un pic mai greu pentru mine. Astăzi am avut niște eminiuni de filmat pentru Teleșcoala, așa că abia începând de la amiază am putut spune că m-am odihnit. Și deși acum spre seară am văzut un film cu mezina, Harry Potter și prințul Semipur, al șaselea din serie (mergem încet, ca și la sora mai mare, cum termină o carte, cum trecem la film, deși oricum le-am mai văzut de n ori, dar după carte le privește altfel – mai critic, evident), tot nu pot spune că m-am relaxat.

Săptămâna aceasta a fost una super încărcată, cu tot felul de ședințe cu părinții la mai multe clase în contextul în care se vorbește atât de mult despre pandemie și despre testele ce se vor aplica copiilor. Am tot tras de mine. Dar nu au fost numai lucruri obositoare, au fost și evenimente plăcute. Printre ele, aș putea spune că în centru săptămânii au stat cele legate de copila cea mare. A aplicat pentru o bursă (să vedem dacă are șanse să o câștige), a câștigat un premiu întâi scriind un eseu despre diferite valori umane pornind de la cartea lui C.S. Lewis, Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, și trecând apoi prin multe cărți și multe personaje din literatura română și universală. A cântat colinde cu un grup foarte fain de fete, a participat la excelență, a dat prima teză din viața ei de liceană (deh, anul trecut cu pandemia au păcălit cu toții puțin sistemul). Engleza a fost cea care a avut onoarea de a intra in categoria de neuitat: prima teză din liceu. A avut și ea o săptămână plină, plină.

După ani și ani (asta ca să îmi reamintesc de o melodie ai celor de la Compact), joi, de sfânta Ecaterina, am fost în sala în care timp de 4 ani (acum ~20 de ani) am audiat cursuri. Parcă a trecut o viață de când am fost studentă. Dincolo de nostalgia care m-a cuprins, m-a încercat o senzație un pic diferită, cu atât mai mult cu cât sala a fost modificată și astăzi nu mai este aulă, nu mai sunt studenți cei care învață în ea, ci a fost transformată în sala festivă a unui colegiu.

M-am bucurat să mă rup preț de o oră și mai bine de rutina mea și să particip la un eveniment cultural. Apropo de evenimente, mi-am amintit că în post, în tinerețe mergeam mereu la Serile duhovnicești. Dar cum nu se mai pot organiza, până una alta, am participat la un eveniment mult mai restrâns, dedicat mitropolitului Nicolae Colan. A fost o întâlnire frumoasă a cultului cu cultura (grafică, muzicală, a cuvântului bine și cu folos rostit).

Una peste alta, s-a dus săptămâna, se duce imediat și noiembrie, cu toate nostalgiile, culorile, gusturile și parfumurile lui, cu toată vacanța nesperată avută, cu tot ce ne-a adus și ne-a luat, în egală măsură…

Se duce și toamna, toamna lui 2021.

Am simțit-o ca pe o perioadă liniștită, un anotimp cumva pe tihnite. Asta și pentru că ne-am ținut cât s-a putut departe de toată nebunia și nebuloasa politică. Doar ce am simțit din discuțiile cu oamenii, din viața cotidiană… Și cu toate că voi continua să îmi respect obiceiurile, parcă presimt deja un decembrie forfotitor. Voi nu? Ce senzații vă încearcă?

Acest articol a fost publicat în anotimpuri, familie, viata in cluj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Început de weekend super prelungit

 1. arwen spune:

  Felicitari Paulei pentru tot ceea ce a obtinut si succes pentru obtinerea bursei!
  Referitor la teste …. trebuie sa avem grija. Testele pentru copii au venit neasamblate in scoli, ceea ce inseamna ca persoane din cadrul scopii trebuie sa le asambleze si apoi sa le dea copiilor pentru testare. Deci copiii NU vor primi teste sigilate (!), ci asamblate de angajati ai scolii. Ministrul educatiei nu a stiut, dar … accepta situatia cu seninatate, mult prea usor. Aceste detalii sunt pe site-urile oficiale de stiri.
  In acest caz 🙁 … mai bine test cumparat din farmacie, de parinti, pentru ca cele de scoala cel mai probabil sunt contaminate (nu se asambleaza in conditii de igiena si nici nu avem vreo garantie ca cel care le asambleaza este spalat corect pe maini sau macar spalat pe maini, sau daca scapa o componenta pe jos nu o pune la loc etc.)

  • Loredana spune:

   Multumim pentru gândul bun.
   Cât despre teste… numai de bine. Dacă e musai, cu plăcere, știi cum se spune.
   Îți dai seama că oamenii vor umbla cât de responsabil se poate cu ele, dar intr-adevăr pericolul de contaminare e mare.
   Marea problemă va rămâne aceeași: părinții care au bani și își permit își vor testa suplimentar copilul, iar ceilalți se vor limita la testul primit de la stat, indiferent că locuiesc in mijlocul orașului sau la țară.
   Să sperăm totuși în bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud