Britt-Marie a fost aici

Britt-Marie a fost aici

Britt-Marie a fost aici. In inima mea. În gândurile mele. În casa mea, pe noptiera din partea stângă a patului meu.

A fost aici și a făcut ordine și curețenie peste tot. Mi-a aranjat până și sertarul cu de toate din bucătărie. Le-a aranjat frumos în ordinea știută de ea: furculițe, cuțite, linguri. Britt-Marie a fost aici. Mi-a vizitat sufletul. Și a rămas.

Cândva am făcut o pasiune pentru Ove. M-am îndrăgostit iremediabil de el. Un bărbat pe nume Ove. Ce carte! Ce scriitură! Ce personaj! Nici nu se putea să nu fiu fascinată până peste cap. Nu de alta, dar cu un fel de Ove, un pic mai tânăr, sunt măritată și eu. 🙂 Trebuie să mărturisesc că am fost puțin dezamagită când a preferat un ford nu și-a luat un Saab, așa cum indiscutabil ar fi ales Ove.

Acum trebuie să recunosc că îmi place la nebunie Britt-Marie. De multă vreme nu am mai citit până la trei noaptea zguduită de hohote de râs. Britt-Marie e și mai și decât Ove. Nu credeam că se poate, dar se vede că deja scriitorul a acumulat mai multă experiență. Britt-Marie seamănă cu multe dintre femeile minunate pe care viața mi-a îngăduit să le cunosc și, la fel ca multe dintre ele, a înțeles târziu că poți trăi și pentru tine, nu doar pentru alții. Că e chiar eliberator să trăiești pentru tine, să ai propriile visuri, să ai propriile eșecuri și temeri și să își dai șansa de a-ți face prieteni noi.

Nu am știut până nu am citit, dar acum înțeleg de ce era musai săo cunosc.

Si apropo, cu ce echipă de fotbal țineți?

Acest articol a fost publicat în jurnal personal, Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Britt-Marie a fost aici

 1. Andreea spune:

  Tare mi_as dori sa citesc cartea m_ai făcut curioasa!

 2. Anonim spune:

  Citit! Recomand cu căldură!

 3. Claudia spune:

  Citit! Recomand cu căldură!

 4. Lidia spune:

  Mi-ai făcut poftă! 🙂 De F. Backman am citit doar Ove, mi-a plăcut și încă țin bine minte povestea aia. Iar acum când te aud vorbind, uite!, parcă mi se face dor de o carte „varianta feminină a lui Ove”. Evident, am pus pe listă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud