Bilant de decembrie

Ultima lună a anului are întotdeauna o încărcătură aparte, specială.  Pe de o parte pentru că se sfârşeşte anul, pe de altă parte, cea mai importantă parte, pentru că e luna cu sărbătoarea Crăciunului. Ne pregătim pentru ea, trupeşte şi sufleteşte, şi sperăm să ne iasă totul cât mai bine. Aşadar, iată cum arată bilanţul lunii decembrie, la noi în casă, primele 8 zile.

Am sărbătorit Ziua României cu tot sufletul, de la primul La mulţi ani, mami, tati!, la participarea la parada militară alături de prieteni, aceiaşi prieteni care au stat cu noi toată după amiaza şi alături de care am mers la artificii, şi până la momente de discuţie şi de destindere până spre miezul nopţii alături de alţi prieteni, familia finuţei noastre.

Am făcut (a se citi tati şi cu fetele au făcut) o căsuţă pentru păsărele, să nu le fie frig la iarnă. Georgia a fost cea care a venit cu ideea.

Am jucat jocuri de cuvinte, în rânduri repetate și pe mai multe categorii: adulți-copii, adulți-adulți. A fost interesant, mai ales când am jucat chiar de ziua națioanală și am realizat că sunt multe cuvinte de care nici nu știam sau le folosim foarte rar sau le-am descoperit altora vechi sensuri noi.

Fetele au jucat într-o piesă de teatru Sfântul Nicolae şi fetele sărace, care s-a jucat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor şi în biserică apoi, lucru ce ne-a ocupat câteva seri şi chiar unele dimineţi, dar în final totul a fost foarte bine şi asta a compensat tot efortul.

Am participat la instalarea unui prieten preot  în parohie şi am fost la o zi de naştere, una dublă, căci au fost aniversaţi doi fraţi, un băieţel şi surioara lui mai mică.

Am fost la cumpărături, să ne asigurăm că avem o rezervă consistentă de dulciuri în casă, pentru orice eventualitate pofticioasă.

Ne-am făcut ghetuţele, atât ale noastre cât şi ale Rozei şi a unei întregi găşti de ursuleţi, şi am primit în ele lucruri pe care nu ştiam că mi le-am dorit ca să citez din surioara mai mică, dar şi mult-visatul căluţ de lemn.

Am văzut primul sezon din Arcaşul, acum îl urmărim pe al doilea. Ne-a prins pe toţi acţiunea filmului.

Am primit daruri de acasă. Un unchi de-al meu ne-a aprovizionat cu legume bune, bune, cultivate de ei fără tot felul de chimicale, de aici rezultă că, la capitolul bucătărie, am avut cuptorul plin cu dovleac copt.

Am pregătit o cutiuţă de pantofi  cu daruri pentru o fetiţă din grupa mică.

Mi-am amintit (în gând, discret și fără șampanie, desigur) că au trecut 3 ani de când am aflat că am cancer.

Am adus din pod unele decoraţiuni de Crăciun şi am început să aranjăm prin casă.

Am început calendarele de advent de ciocolată. În fiecare zi le deschidem şi descoperim fel de fel de forme şi figurine de sezon.

Am căutat toată casa după un calendar de advent din pânză, cu roşu şi alb şi cele 24 de buzunăraşe aferente. L-am cumpărat în noiembrie şi l-am pus undeva de unde să-l luăm la începutul lui decembrie. Dar l-am pus atât de bine, încât nu se ştie unde este. Peste tot am căutat, dar fără succes. Ei, nu-i nimic, vine şi anul viitor şi îl vom folosi atunci. Asta dacă îl găsim 🙂

La voi cum a fost începutul de lună?

Acest articol a fost publicat în anotimpuri, sărbători și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bilant de decembrie

  1. Ella spune:

    Eu tot incerc sa te contactez si cred ca ajung … in spam! Help! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud