13 ani

Vineri a fost ziua ei, a surioarei mai mari.

13 ani! Are deja 13 an! Avem fată de 13 ani. Nici nu îmi vine să cred. De 13 ani sunt mamă!

E un copil tare bun, blând, dulce, docil, prea docil, fară aere de adolescentă. Din când în când mai ridică tonul la soră-sa, dar se temperezează automat.

E frumoasă, teribil de frumoasă, că doar e a noastră, cu alură de domnişoară.

Fix de ziua ei a fost la un concurs şi s-a descurcat destul de bine. Violoncelul face parte din inima ei deja, iar la fel ca şi inima, o mai ia uneori la trap, ritmul lor e mai greu de stăpânit.

Citeşte mult, se joacă cu multă răbdare cu soră-sa mai mică şi mai năbădăioasă, îi citeşte şi ei, adună în fiecare săptămână câte o gaşcă în jurul ei pe care o duce la bibliotecă. Are o zi preferată din săptămână când merge cu toţi copiii şi citesc acolo cu toţii şi petrec timp de calitate unii cu alţii.

Îi plac mult jocurile de strategie. Din păcate are puţini parteneri de joc, asta şi pentru că ea e mereu cea care câştigă, fără a fi o fire prea competitivă de felul ei.

În ultima vreme a început să-i placă serile de filme. Mai ales serile de sâmbătă sunt , câteodată, când timpul e mai generos cu noi, seri în care facem maraton de filme. De obicei, nu e singură, că nu ar avea niciun farmec să te uiţi de unul singur la filme, fără a avea cu cine să comentezi şi cu cine să râzi de jocul mai bun sau mai slab al actorilor.

E tot teribil de timidă. Asta nu s-a schimbat cu trecereea timpului. Încă aşteptăm. E atât de timidă şi mereu atentă doar la nevoile celorlalţi,  încât astăzi a mers cu prăjiturile în geantă, dar pentru că doamna dirigintă era prea ocupată în pauză, iar ea doar în ora dumneaei îşi propusese să servească, nu a îndrăznit să o deranjeze şi s-a întors cu prăjiturile acasă. Da. Mai avem şi din astea. Apoi a plâns pe canapea. Mai avem de lucru, nu glumă…

Iubeşte istoria, tot ce ţine de zei şi cetăţi, geografia, franceza, matematica, matematica şi iar matematica. E singurul copil pe care îl cunosc care să nu se plâns absolut niciodată că matematica e grea.

De puţin timp poartă ochelari. E mioapă. Incepe adolescenţa sub semnul miopiei, ca într-un roman de Eliade.

Anul acesta a fost anul în care, împreună cu corul în care este, a făcut senzaţie. A mers la o mulţime de concerte, care de care mai frumoase, cea mai mare realizare  a lor a fost premiul I la olimpiada pe ţară.

Paula noastră a crescut. Şi tot creşte…

Contour down: 362 de zile până la buletin…

Acest articol a fost publicat în aniversare, copii, familie, sărbători. Salvează legătura permanentă.

15 răspunsuri la 13 ani

 1. Anca spune:

  La multi ani zana buna!La multi ani voua sa va bucurati de ea! Timiditatea e o calitatea minunata, iar daca servea prajiturile n avea niciun farmec, asa isi va aminti toata viata de incident;)

  • Loredana spune:

   Multumim de urare.
   Aşa i-am spus si eu, ca povestea cu prajiturile va fi de aducere-aminte.
   Te imbrăţişez, Anca draga mea!

   • Viorica spune:

    La Multi Ani,scumpa lui tușica ,frumoasã ești iar deșteaptă nu mai spun , numai sănătoasă să fii,noi te îmbrățișăm cu mare dor si drag ! Abia așteptăm să ne vedem ! Pupici și scuze de întârziere😙!

 2. Ella spune:

  La multi ani domnisoarei voastre timide!
  Asa era si fiimea la varsta ei … acum are 37 de ani si timiditatea … cred ca a lasa-o în adolescenta! 😀

 3. Catrinel spune:

  La multi ani! Ce copil frumos! Felicitari! Si de acum incolo sa va aduca satisfactii si bucurii ca pana acum!
  Trece timpul asta cu asa o vitezaaa!

 4. Laura spune:

  La multi ani, sanatate, fericire! 🙂

 5. Adelina spune:

  La mulți ani, Paula! 🙂 Wow, nu-mi vine să cred! Era mică, atât de mică când am început să citesc blogul. 🙂
  Și eu am fost timidă, chiar foarte timidă. Până prin anul 2-3 de facultate. Timiditatea are farmecul ei. Pup fetele frumoase!

  • Loredana spune:

   Multumim de urare, Adelina. Iti multumim ca ne esti aproape de atat vreme.
   Sigur ca timiditatea are si partile ei bune. in doze mici si eu inca sunt timida, dar fac eforturi sa trec peste asta. Va trece si ea, sunt convinsa.

 6. Consuela spune:

  Imi pare tare rau ca niciodata nu transmit un mesaj important la timp. Totusi, desi foarte tarziu ii doresc si eu Paulei multa sanatate, o viata frumoasa, lina, plina de soare, iubire si impliniri. Este o domnisoara frumoasa pentru ca asa este, nu doar ca este a voastra.
  LA MULTI ANI!
  Cu mii de scuze ca trasmit urarea atat de tarziu.
  Multa sanatate si numai bine intregii familii.
  Cu drag,
  Consuela

 7. Viorica spune:

  La Multi Ani , Paula scuze de întârziere, pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud