Postul și dolveacul

De ceva timp a început Postul Nașterii Domnului. Pentru mine, de când am început a ține minte, începerea postului a fost întotdeauna asociată cu pregătirea pentru Crăciun.

Prin urmare, am și intrat oarecum în pregătirea sufletească, dar și a casei. Nu am decorat (am convenit cu fetele să lăsăm să înceapă luna decembrie), dar suntem în pregătire…

Și cum martie nu lipsește din post (al Paștelui, desigur…:) ), nici dovleacul nu lipsește la noi din Postul Crăciunului.

Mereu am iubit dovleacul. De la culoare, parfum, gust, totul îmi place la el. Inclusiv astăzi am făcut. Astăzi l-am fiert. A ieșit atât de bun și de aromat. Mâine îl voi face la cuptor.

Tot răscolind, am găsit pe blogul vechi o fotografie tare, tare dulce de acum 10 ani. Evident că m-a cuprins brusc nostalgia. Uneori nici nu îmi vine să cred când trece timpul ăsta… Fetele sunt lângă un dovleac uriaș adus de bunici cu trenul tocmai de pe meleagurile moldovei. Fusese crescut în lunca roditoarea a Prutului. Dovleacul, evident, era mai mare decât oricare dintre ele. Și, se subînțelege, mult mai greu… Dovleacul acela a sfârșit plăcintă, sau cel puțin mare parte din el. Cealaltă parte a fost făcută cadou. 🙂

Voi ce rețete aveți cu dovleac? Cum vă place să îl gătiți?

Acest articol a fost publicat în anotimpuri, familie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Postul și dolveacul

 1. Andreea spune:

  Vai ce dulci erau fetele!!!
  Deci iubești dovleacul, ce interesant!
  Noua ne place strudelul cu dovleac dar nu prea facem pentru ca copii nu accepta.

 2. Mirela spune:

  Ce faine erau fetele. Și cât de dulci. Mult mai dulci decât dovleacul, sunt convinsă.

 3. Andreea spune:

  Am primit astăzi dovleac și am făcut strudel. Tot la tine m-am gândit. Ai sughițat?☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud