petrecerea in pijamale

În seara aceasta Paula are o fetiță-prietenă  venită în vizită, o fetiță care rămâne peste noapte la noi. Este una dintre cele mai bune prietene ale ei de la Iași. Aseară a avut o altă fetiță care a dormit cu ea, una dintre cele mai bune prietene din Botoșani. E un copil tare cald și prietenos fetița mea cea mare, așa că mă bucur din suflet pentru ea că poate petrece clipe minunate cu prietenele ei pe care le știe de când a început a înțelege lumea.                     Mă bucur că vacanța le oferă astfel de momente de suflet, momente de neprețuit pentru ele  în care fetele pot să se apropie și mai mult una de alta, pot depăna amintiri și întâmplări din timpul în care nu sunt împreună, pot să-și construiască amintiri pentru timpul în care vor fi iarăși departe una de cealaltă, trăind  fiecare în orașul ei.                          Cum e tradiția pe care și-au făurit-o între ele la astfel de ocazii, fac o petrecere în pijamale. Chiar acum e una în plină desfășurare. Mă rog, o petrecere e cam mult spus, că e destul de blândă atmosfera, venicii nu au apărut la ușă, deocamdată 🙂 , dar pijamalele sunt precis la locul lor. Mi-a plăcut că Paula mi-a citit o regulă a petrecerii care spunea că vor respecta regulile impuse de părinți, deoarece singura modalitate de a nu merge pe capul lor este ca ele să nu facă prea mult zgomot. Oricum eu sunt singurul părinte prezent și nici prin gând nu-mi trece să-mi părăsesc patul meu în care m-am cuibărit și în care mă așteaptă o carte siropoasă și romantică. Se pare însă că ele au luat regula foarte în serios, ceea ce nu e neapărat rău 🙂 ,  că nu se aude niciun sunet din camera lor, cu toate că ultima dată când am aruncat o privire curioasă, deh! făceau o listă cu melodiile care le plac lor cel mai mult. Și chiar era o listă lungă. De altfel, cred că mai au și  o regulă legată de ciocolată sau de dulciuri, că și-au făcut provizii consistente, cât pentru întreaga săptămână. 🙂   Deocamdată atât de pe frontul petrecerii în pijamale. Dacă apar modificări, vă țin la curent… Până atunci mi-ar face plăcere să aud dacă voi sau ai voștri copii fac astfel de petreceri și dacă au sau nu reguli nescrise . 💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Acest articol a fost publicat în copii, familie și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la petrecerea in pijamale

 1. Lia spune:

  Vai! Cat de dragut! Adorabil, cum ar zice Mara. Si la noi se poarta petrecerile in pijama. Cand eram copil si eu am avut parte de ele in casa bunicilor. Faceam niste intalniri cu verisoarele de le mergea vestea. Acum si fiica mea se bucura de petreceri din astea cu fetitele de seeama ei. Sunt clipe tare frumiase.

  • Loredana spune:

   Lia, cred ca ai dreptate. Si noi faceam petreceri cand eram mici, mai ales intre rude si vecini cum bine spui, numai ca nu aveau denumirea aceasta, sau cel putin nu tin eu minte sa se fi numit asa. Pupici Marei!

 2. cristina spune:

  Dragele de ele, caT SUNT DE DRAGALASE. petreceri cat mai frumoase, sa aveti!

 3. astept sa vad… momentan mergem la gradinita pentru prima data… 🙂

 4. anca spune:

  Si la noi vin trei copii ai unei prietene, o fetita cu un an mai mare ca Ilinca si doi baieti gemeni cu un an mai mici ca Ilinca. Dupa ce mananca seara, isi impart bunatatile, se uita la un film de copii, fetele noteaza secrete, coloreaza cu pixuri cu gel sclipicioase intr-un jurnal:)). Dorm toti de-a latul canapelei, ca nu vor sa doarma separat, stau vorbesc, chicotesc, pana cand incep baietii sa se bata:)) si trebuie sa intervin eu sa le stric petrecerea:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud