Oamenii vechi și lumea nouă

Citesc mereu lucruri despre cum se modifică lumea ân care trăim și nu întotdeauna reușesc să mă adaptez la mentalitățile astea noi. Pe lângă toate mișcările acestea care au schimbat atât de mult fața lumii de dincolo de ocean, avem și noi schimbările noastre. Am aflat, spre exemplu, că Anglia a scos din școli ceasurile clasice, că nu mai știau elevii să citească ceasul altfel decât digital. Și decât să se chinuie oamenii să se chinuie oamenii să învețe copiii atâta lucru, mai bine au scos ceasurile. Simplu.

Mainou am aflat ți că marile muzee ale lumii vor să renunțe la scrierea cu cifre romane, că nu mai știu mulți să citească Ludovic al XVI-lea și atunci vor scrie cu cifre arabe, să priceapă tot omul.

Nu știu de ce, dar am impresia că ne reducem la inteligența celor mai puțin dotați dintre noi. Niciodată in istoria lumii nu s-a întâmplat asta.

De curând am citit că Universitatea Oxford renunță la muzica clasică, la muzica cultă considerată prea colonială și va studia muzica modernă, contenporană. la prima vedere ai zice că nu poate fi adevărat, dar se pare că treptat va fi. Mozart va fi doar o amintire. Va fi studiat doar de unii dintre noi considerați dinozauri, care vom avea cunoștințe din alte vremuri și din alte surse, că la școală copiii vor discuta tot mai puțin despre el.

Prin urmare, atunci când am găsit textul acesta de mai jos, mi-a mers direct la suflet. Cred și eu că ne autodistrugem. Voi ce ziceți?

„Adevărul este că societățile occidentale au un complex izvorât din trecutul lor colonial. S-au îmbogățit mult exploatând resursele și oamenii din fostele colonii, avansul civilizațional adus de colonizări fiind evaluat incert. Acum se confruntă cu cotropirea ”metropolei”, a Franței, a Belgiei, etc, de oameni din fostele zone coloniale și, pas cu pas, oamenii politici slabi care conduc țările la Vest de Viena cedează elemente cheie din cultura noastră imbecilei mișcări ”woke”, de teama etichetelor infame de ”rasist”, ”nazist” etc. Europa Unită, așa cum o cunoaștem azi, riscă să se descompună dacă liderii fostelor puteri coloniale continuă să ne bage pe gât nouă, celor din Estul european, obligativitatea mutualizării datoriei lor morale față de fostele lor colonii. Noi, românii, împreună cu grupul de la Visegrad, trebuie să respingem ferm tentativele de mutualizare a problemelor izvorâte din trecutul colonial aducător de bogății pentru ei. Nu avem noi a plăti factura colonialismului. Să își rezolve ei aceste probleme. Dacă sunt prea slabi și își demolează statuile marilor oameni care le-au condus țările înspre înalta civilizație, dacă renunță la simbolurile fondatoare ale dominației lor intelectuale și politice, e strict problema lor, nu trebuie să facem ca ei. Noi trebuie să fim tot mai puternici și să avem grijă să ne clădim țara pe fundamentul valorilor noastre, că avem suficient de muncă la acest capitol. În realitate, la nivel global, asistăm la instalarea unui nazism al stângii descreierate, care sfărâmă ca un malaxor infernal pilonii culturii noastre. Marile opere, marii cărturari, marile idei sunt demolate în indiferența generală, indiferență care are ca echivalent sinistru doar Acordul de la Munchen din 1938, poate cea mai rușinoasă cedare morală a lumii civilizate de până acum.E datoria noastră să ne opunem negaționismului noii stângi, e datoria noastră să spunem, ferm, nu oricăror tentative de acceptare a vreunui element „woke” și, mai ales, să-i denunțăm pe cei care încearcă escrocheria intelectuală care consistă în a ne aburi că anumite chestiuni țin de „valorile europene”. Avem datoria memoriei față de ororile stângismului și să spunem tinerilor exaltați de azi că stângismul aparent generos alunecă inevitabil în teroare. Nu, nu trebuie să ascultăm militanții imberbi care ne spun cum e cu „echitatea”, cu „egalitatea” și alte cuvinte frumoase, ci trebuie să îi educăm, arătându-le că nu sunt decât carne de tun pentru cei care au agenda criminală a stângii neo-naziste. Nu, să te piși pe statuia lui Churchill nu e valoare europeană, să renunți la Mozart și Beethoven nu e valoare europeană, să accepți ca femeile să fie asuprite de bărboși nespălați nu e valoare europeană. E doar sinucidere culturală.” – Daniel Funeriu, fost ministru al învățământului.

Acest articol a fost publicat în jurnal personal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Oamenii vechi și lumea nouă

  1. Diana spune:

    E mai usor de zis decat de facut. 🙁 Ca doar ne-or numi dinozauri n-ar fi nimic, dar e posibil sa se inceapa „linsajul mediatic” in cazul celor care se impotrivesc de pe pozitii mai inalte. Vor avea toate acele etichete amintite, se vor inventa fel de fel… si Idiotul va deveni presedinte in tara prostilor. (cat de potrivit e, lumii, filmul „Idiocracy”!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud