Jurnalul unei femei simple

397302_115434341943952_201460570_n

Astăzi… sâmbătă dimineaţa, 28 a lunii lui brumărel.                                                     Afară … este o zi rece.   Georgia, care stă mereu cu ochii pe aplicaţiile meteo, zice chiar că se anunţă ploaie. Vom vedea…            Mă gândesc … că aproape a trecut toamna. Săptămâna viitoare e deja Luminaţia, iar dacă îmi place cu  adevărat ceva e că oraşul e împodobit într-o feerie de culori. Dezmăţul  de toamnă al crizantemelor. O nebunie ….                            O veste nouă: mi s-au calificat în finala de la Bătălia cărţilor doi dintre copii: cel personal şi cel de la clasa la care sunt şi dirigintă. Aşadar, duble emoţii pentru finală.                 Din locurile de unde învăţăm … de la cei de lângă noi, de la oamenii decenţi, modeşti şi sufletişti care ne înseninează mereu zilele.
Sunt recunoscătoare pentru că…  am avut zile liniştite, chiar dacă pline cu tot felul de evenimente.  Şi mai sunt recunoscătoare pentru că două dintre marile mele proiecte, marile mele vise pentru anul acesta stau să prindă contur. Dacă sunt sănătoasă şi dacă totul merge fără mari incidente, la sfârşitul lunii viitoare, la târgul Gaudeamus voi avea o lansare.   Sunt speriată şi ultrafericită în acelaşi timp. Sper să iasă totul bine şi să decurgă totul cum trebuie. Dar despre asta vă voi ţine la curent cu noutăţile pe măsură ce acestea se vor derula.                                                                                                                                      Din bucătărie…  mâncăruri de tot felul, multe fructe, gutui, must, dovleac de care Georgia nu mă lasă să mă ating că l-a botezat ea şi, prin urmare, nu prea mai avem cum să-l punem la cuptor pe Doghi sau pe Doghi junior. 🙂
Cu ce sunt îmbrăcată…  cu haine comode de casă, încă nu am ieşit din pijamale.                                                                                                                                          Citesc…  eu mai puţin, Paula mai mult, dar şi rezultatele ei sunt pe măsură. Acum nu degeaba e  finalistă în finala mare la concursul Bătălia cărţilor, organizat de Biblioteca Judeteană. Dar nici eu, nu m-am lăsat mai prejos. Am citit de curând Splendida cetate a celor o mie de sori, de Khaled Hosseini, o carte de referinţă, pe care o recomand din toată inima, deşi nu intră în categoria celor  de relaxare, dimpotrivă. Şi am descoperit-o recent pe Lavinia Branişte. Bine, ea scrie de mult, dar eu abia acum am făcut cunoştinţă cu cărţile ei  pentru copii, Rostogol fiind un personaj deja de referinţă în poveştile fetelor, dar şi cele de adulţi, Escapada, fiind o carte care se citeşte pe nerăsuflate.
Ceea ce astept (sper) … să ne iasă toate micile planuri aşa cum vrem, să ne bucurăm de toamna care a rămas, să ne odihnim şi să ne pregătim fizic şi sufleteşte de perioada care vine.                                                                                                                                                    Unul dintre lucrurile mele preferate …  crizantemele. Multe, multe crizanteme. Ascult... murmurul străzii şi Elvis Presley. Merge atâââât de bine cu vremea de acum.      În casă… e ordine şi bine.                                                                                                        Zilele trecute... au fost  destul de încărcate, nici nu ştiu când au trecut. Am făcut multe activităţi cu copiii în aer liber, am adunat mizeriile aruncate de alţii şi ne-am bucurat de posibil ultimele zilele însorite ale toamnei, de coloritul frunzelor, am făcut fotografii.           Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii … nu ne-am făcut. Georgia a intrat în vacanţă şi o lăsăm să se bucure de ea.

Un citat

,,Să-ţi proiectezi sufletul într-o formă graţioasă şi să-l laşi acolo să zăbovească o clipă, să auzi propriile păreri intelectuale care se întorc înapoi la tine cu ecou şi îmbogăţite cu toată muzica pasiunii şi a tinereţii, să transformi un temperament într-altul, ca şi cum ar fi un fluid subtil sau un parfum ciudat, astea erau adevărate bucurii – poate cea mai încântătoare bucurie care ne-a mai rămas într-o epocă atât de limitată şi banală ca a noastră, o epocă exclusiv carnală prin plăcerile ei şi excesiv de banală prin scopurile propuse.”  Oscar Wilde în romanul Portretul lui Dorian Gray (1890)

Mai multe despre ale noastre preocupări puteţi citi pe un tărâm cu vise si visuri.

Un wekend minunat şi o  săptămână superbă vă doresc!

Acest articol a fost publicat în anotimpuri, jurnal personal, viata in cluj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Jurnalul unei femei simple

  1. Iuliana spune:

    Draga mea, iti doresc din suflet sa iti iasa micile planuri si marele plan exact asa cum visezi! Abia astept sfarsitul lunii viitoare, ma bucur mult pentru tine si te rog din suflet sa-mi promiti ca un autograf vine si la mine 🙂
    Imbratisari cu drag!
    (PS Pentru prima data de cand am inchis Petala, m-ai facut sa-mi fie dor de jurnal si de toate nimicurile pe care le scriam acolo…)

  2. LAURA C. spune:

    Si mie imi plac crizantemele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud