De Sfinții Arhangheli.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Astăzi, 8 noiembrie, se sărbătoresc Sfinții Arhangheli: Mihail Și Gavriil. Ziua îngerilor! Pentru mine este o zi cu o încărcătură și cu o nostalgie aparte.

Când trăiam la țară, în satul bunicilor mei, era hram. Hramul este și acum, doar eu nu am mai ajuns de multă vreme acolo. Am amintiri tare frumoase și diverse din zilele de hram, cu casa plină de neamuri venite de peste tot, cu vreme însorită sau ploioasă, cu zile în care sărbătoream de dimineața până seara sau cu zile în care mergeam la școală și abia așteptam să se termine orele și să ajungem acasă unde se întâmplau toate lucrurile faine. Am nostalgia hramurilor. Îmi plac comunitățile care încă îl au și care respectă acest obicei.

Ar putea fi o imagine cu trandafir şi genţiana de prerie

La mulți ani astăzi tuturor sărbătoriților zilei! O urare călduroasă și o îmbrățișare cu putere pentru toți cei care poartă numele de : Mihail, Mihai, Mihăiță, Mihailă, Mihaela, Mihnea, Mișu, Mișa, Gavriil, Gavrilă, Gabriel, Gabriela, Găbiță și toate celelalte derivate. Să aveți ani cu sănătate, bucurii, împliniri profesioanle și personale!

Cum e ultima mare sărbătoare înainte de a începe postul Crăciunului, nu-mi rămâne decât să spun: Petrecere frumoasă!

Acest articol a fost publicat în aniversare, sărbători și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la De Sfinții Arhangheli.

  1. Claudia spune:

    A fost și hramul bisercutei noastre. Puterile cerești au umplut bisericuța cu credincioși chiar dacă era zi de muncă! La sfârșitul Liturghiei, în curte ne-am bucurat de agapă si de continuarea comuniunii….Slăvit să fie Domnul!

  2. Andreea spune:

    Soțul meu este născut de sfinții Arhangheli.😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud