citate la ceas de seara

Am câteva motive bune pentru care iubesc citatul acesta, rezonez cumva cu el din toţi porii…

” A iubi pe cineva e ca si cum te-ai muta intr-o casă nouă. La inceput esti indragostit de tot ce-i nou, te minunezi in fiecare dimineata ca-i casa ta, ca si cum te temi ca, in orice clipa, poate sa navaleasca altcineva pe usa si sa spuna ca totu-i o mare greseală si că, de fapt, nu ti se cuvine un loc atât de frumos. Apoi anii trec, faţada se scorojeşte, lemnul crapă pe ici pe colo, si ajungi sa iubesti casa nu pentru cat de perfecta e, ci pentru imperfectiunile ei. Ii stii toate unghiurile si ungherele. Stii cum sa faci sa nu se intepeneasca cheia in yala cand e ger. Stii care scanduri din podea se misca atunci cand pasesti pe ele si cum sa deschizi usile dulapului ca sa nu scartaie. Ştii toate micile secrete care o fac căminul tau”.                          (Fredrik Backman, Un barbat pe nume Ove)

Un barbat pe nume Ove este cartea care a făcut mare vâlvă anul trecut. Mulţi au zis că e chiar cartea anului. Anul acesta am observat că e foarte la modă Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău, de acelaşi autor.

” A avea o bunică e ca și cum ai avea o armată.                                                                                    E privilegiul suprem al oricărui nepot să știe întotdeauna pe cineva de partea sa, indiferent de situație. Chiar și când greșește. De fapt, mai ales atunci.                                           O bunică e sabie și scut și e o iubire cu totul aparte, pe care niciun capsec n-o poate înțelege. Când i se zice Elsei că-i ”altfel”, de parcă asta ar fi ceva rău, când vine acasă cu vânătăi, iar directorul spune că ”trebuie să se adapteze” și că ”îi provoacă pe ceilalți copii”, bunica e de partea ei. N-o lasă să-și ceară scuze. Și nu o lasă să ia vina asupra ei. Bunica nu-i zice niciodată Elsei ”să n-arate că-i pasă, că atunci o s-o necăjească și mai mult” și nici ”să plece și să nu-i bage în seamă”. Bunica știe mai bine. Bunica înțelege mai multe. Bunica e una dintre aceia pe care să-i iei cu tine în bătălie.” (Fredrik Backman, Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău).

Care dintre citate vă place mai mult?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la citate la ceas de seara

 1. Silvia spune:

  Am auzit si eu ca e foarte ridicata in slavi cartea a doua, dar inca nu am apucat sa o citesc. Astept sa apara la biblioteca 🙂 :))))))

 2. ghemulet spune:

  ,,Chiar de-i mic, neinsemnat,

  Si de snur sta agatat,

  El vesteste-n toata tara

  Ca soseste primavara

  Martie e, asadar

  Prima luna-n calendar

  Care-anunta toata tara

  C-a sosit iar primavara!

  Si din prima zi, se stie,

  E-un motiv de bucurie:

  Martisoarele apar

  – Mici minuni aduse-n dar.

  Prinse-n snurul impletit

  Sunt gata de oferit.

  Bucurie si noroc

  Aduc tuturor, pe loc,,

  O primavara minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud