Cartea e la putere

De trei zile tot citim…

Zilele astea am fost implicate (noi, fetele familiei) numai în evenimente care au avut legătură cu universul cărţii.

Primul eveniment, cel de sâmbătă, care a şi deschis seria, a fost legat de Nocturna Bibliotecilor, unde am plecat de când s-a înserat, am participat la tot felul de ateliere şi am stat cât aproape a terminat Paula de citit o carte…

Luni am participat la Gala Cititorului – Aplaudăm oamenii care merg la Bibliotecă. Pentru a mine a fost un lucru puţin neobişnuit, e drept,  dar pentru fete a fost ceva cu totul şi cu totul special. Au fost aşteptate cu covorul roşu şi toată lumea aplauda când am intrat. Pentru ele a fost magic. Nu mai puteau de încântare. Aşa ceva numai în filme vezi. Să tot mergi la bibliotecă.

Astăzi a culminat cu Marşul lecturii, o manifestare deja cu tradiţie care deschide Festivalul international de carte Transilvania, FICT pe numele său scurt. Am participat cu elevii de la clasă, dar au venit şi fetele de acasă, aducând cu ele cărţile lor preferate, că tocmai îşi terminaseră orele şi chiar nu se putea să rateze tocmai ele aşa ceva. Unii copii au fost extrem de încântaţi, nu mai văzuseră niciodată aşa ceva şi pentru ei chiar a fost ceva de neuitat, alţii mai greu de mulţumit tot intrebau din 5 în 5 minute când merg acasă, de parcă acasă nu ar fi mers oricum… dar deh, asta e , cartea nu e chiar pentru toată lumea, din păcate, deşi eu tot mă străduiesc să schimb obiceiuri.

Două imagini luate de pe site-ul festivalului:

Fotografia postată de Festivalul Internaţional de Carte Transilvania.

Fotografia postată de Festivalul Internaţional de Carte Transilvania.

Clujul citeşte! Cine i se alătură?

 

Acest articol a fost publicat în copii, Uncategorized, viata in cluj și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cartea e la putere

 1. Monica spune:

  Si la Craiova se citeşte, nu se glumeşte.
  În ultimele două luni am terminat 12 cărţi.
  Problema e că nu ştiu cât o să mă mai ţină. 🙂 🙂 🙂

 2. Consuela spune:

  Ce evenimente interesante se organizeaza la voi, la Cluj! Si noi in Piatra Neamt citim, dar este loc si de mai mult.
  Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud